Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Notícies

Catalunya queda a un pas de les semifinals perdent el partit contra Marroc en un duel èpic

4/12/2023

Divendres, 1 de desembre, el pavelló vibrava amb emoció en el duel de quarts de finals entre la selecció de Catalunya i la selecció del Marroc en el Mundial de Futsal 2023 que s’està disputant a Mèxic. Malauradament, Catalunya ha quedat a un pas de les semifinals en una batalla èpica que va acabar amb un ajustat marcador de 6 a 5 a favor del Marroc, després d'una pròrroga plena d'emocions i polèmiques.

Després de superar la fase de grups i de mostrar una gran actuació al partit anterior contra França, Catalunya es disposava a enfrontar-se a una selecció marroquina que venia amb molta força i amb grans jugadors al torneig. Malgrat la duresa de la derrota, la selecció catalana va ser lloada pel seu esforç, determinació i la qualitat de joc desplegat en un dels millors partits que ha ofert aquest Mundial. El primer gol del partit va ser obra de Pau Anducas, col·locant Catalunya amb un avantatge inicial d’1 a 0. No obstant això, Marroc va respondre ràpidament amb un empat, i Oriol Angurell va tornar a posar Catalunya en avantatge abans del descans, arribant a la mitja part amb un empat de 2 a 2.

La segona part va ser un reflex de la primera, amb Catalunya mantenint-se al capdavant del marcador gràcies als gols d’Alexis Postigo i Pere Cortacans. Malauradament, Marroc va igualar el marcador de nou, forjant un empat 4 a 4 al final del temps reglamentari. La pròrroga va portar noves emocions, amb una intensa disputa pel control del partit. Tot i que Catalunya va aconseguir empatar amb un gol d'Aiax Claus, una polèmica decisió arbitral que va anul·lar un gol per suposades irregularitats en el servei de banda va afavorir el Marroc. Amb el marcador 5 a 5 i només 30 segons per al final del partit, Marroc va trobar el gol que va acabar sent el definitiu 6 a 5. Tot i que Catalunya va tenir una última oportunitat, el marcador no es va moure més.

Aquest duel pot ser considerat com el millor del Mundial fins ara, amb una intensitat i qualitat de joc sense precedents. La selecció catalana va demostrar ser un rival formidable i va plantar cara a una gran selecció com la marroquina, especialment a nivell individual. La derrota pot ser dolorosa, però Catalunya ha de sentir-se orgullosa de la seva actuació en aquest mundial.

Ara, Catalunya es prepara per afrontar el partit pel 5è i 6è lloc contra l'amfitriona Mèxic, amb l'esperança de tancar el torneig amb una victòria que els donaria la millor classificació en la història dels mundials de futsal. La festa es queda al Marroc, que avança a les semifinals, i Catalunya es queda amb l'esperança de tancar el torneig amb una nota alta. La seva passió i determinació continuen sent les seves millors armes, i els aficionats esperen amb expectació el pròxim capítol d'aquest emocionant viatge futbolístic.