Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Notícies

CATALUNYA TANCA EL MUNDIAL AL QUART LLOC, LA SEGONA MILLOR POSICIÓ DE LA SEVA HISTÒRIA

31/10/2022

L’equip arriba al límit físicament al partit contra Veneçuela, que s’imposa per 3-0 per deixar les catalanes sense la medalla de bronze.

La derrota no amaga el magnífic torneig d’un grup que ha funcionat com un equip i que ha sabut fer front a les adversitats i a rivals molt potents.

La Selecció Catalana de futbol sala tornarà a Catalunya amb un quart lloc a sota al braç, una posició que semblava impossible a l’inici del torneig, però que l’equip català ha assolit a base d’esforç, lluita i un gran esperit. Es podria dir que la seva gran virtut ha estat precisament ser un equip, perquè només així es pot entendre la seva capacitat per tirar endavant malgrat les lesions i el desgast que ha anat patint al llarg del torneig.

Una bona prova va ser el partit per al tercer i quart lloc d’ahir davant Veneçuela, un rival molt poderós, físicament més fort i que ja l’havia derrotat a la fase de grups per 6-1. Ahir el marcador final va ser més curt (3-0), però no menys significatiu de la superioritat de les sud-americanes.

I això que d’inici, Catalunya va saltar a la pista molt ben plantada, sense oferir punts dèbils al seu rival. La desgràcia, però, va tornar a visitar l’equip català, en aquest cas en forma d’autogol d’una de les millors jugadores i golejadores del torneig, Berta Vilamala.

El 0-1 va donar confiança a Veneçuela, que amb el pas dels minuts va anar guanyant terreny, gaudint de més possessió i marcant el ritme. Amb aquest decorat, a Catalunya li va costar molt generar perill, mentre que Veneçuela va augmentar la seva renda amb un nou gol que va deixar el marcador del descans en un 2-0 al seu favor.

La segona meitat no va aportar canvis remarcables en un panorama de superioritat veneçolana i d’esgotament físic i mental de les catalanes, sobretot després del desgast que va suposar el dramàtic partit de semifinals contra Canadà, que va deixar la Selecció fora de la final després de fallar quatre penals, dos al partit i dos a la tanda final. Un gol de María Betancourt a la recta final ha estat la sentència definitiva per a una Catalunya que arribava al límit i que va acabar completament fosa.

En resum, quart lloc final per a Catalunya, el que suposa la seva segona millor classificació en les quatre participacions en Mundials, perquè l’any 2008 va ser campiona a Reus; l’any 2013, també a Colòmbia, va acabar en el setè lloc; i el 2017, a Balaguer, va acabar a la cinquena plaça.

Catalunya: Nayara Zárate, Júlia Ferrer, Alma Cruz, Corina Durante, Anna Burgaya –cinc inicial–, Berta Vilamala, Ainoa Montoya, Iria Valero, Irene González, Cristina Naranjo, Eli Claus i Marta González.

Veneçuela: Glaudin Córdoba, Glorimar Suárez, Génesis Vegas, Grecia Mendoza, Franchesca Palencia –cinc inicial–, Noraima Vielma, Valeria Velázquez, Marvelis Rondón, Génesis Fuentes, Jeismar Cabezas (1), María Betancourt (1) i Ángela Coropa.

Gols: 0-1 Berta Vilamala, en p.p. (m. 5); 0-2 Jeismar Cabezas (m. 12); 0-3 María Betancourt (m. 34).

Podeu veure més imatges del partit a FOTOS.