Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Notícies

ELS PENALS DEIXEN FORA DE LA FINAL LA SELECCIÓ CATALANA EN UN PARTIT DRAMÀTIC CONTRA CANADÀ

30/10/2022

Les catalanes en fallen dos durant el partit, que acaba amb empat a dos, i en desaprofiten dos més en la tanda definitiva.

L’equip de David Viñes dona la cara en tot moment malgrat les limitacions físiques i les lesions, i avui lluitarà pel tercer i quart lloc contra Veneçuela.

No va poder ser. Catalunya es va quedar a només un pas de jugar la final del Mundial femení de Colòmbia després d’un partit dramàtic davant Canadà, un equip que va tenir al seu costat l’encert que a les catalanes els va mancar des del punt de penal, tant durant el partit, que va acabar amb empat a dos gols, com en la tanda definitiva, en què les canadenques van guanyar per 1-2. La derrota deixa a Catalunya fora de la final i la situa en el partit pel tercer i quart lloc, que disputarà avui (20.30 hora catalana) contra Veneçuela, derrotada ahir de manera contundent per l’amfitriona Colòmbia (6-0). Passi el que passi avui, però, Catalunya haurà completat un Mundial modèlic, amb un esforç i un comportament exemplar per part d’unes jugadores que han fet equip i que ahir van caure de la manera més dolorosa.

Les baixes, tres en total, entre elles la de la portera titular, Marta Páez, van condicionar la manera d’afrontar el partit de Catalunya, que va sortir amb més precaucions del que és habitual, tancada al darrere i mirant de no desgastar-se en excés. Canadà també va fer la mateixa aposta –habitual en elles i emparada en una gran portera, Sarah Van Wart, decisiva ahir–, amb la qual cosa el partit va ser molt tàctic, amb dos equips més pendents de no cometre errors que de buscar la porteria rival. Malgrat això, Catalunya va ser capaç d’avançar-se en dos ocasions amb gols de Berta Vilamala i d’Anna Burgaya, i es va arribar al descans amb un 2-1 a favor seu que convidava a l’optimisme.

A la represa, el partit va seguir pel mateix camí, malgrat que tot hauria pogut canviar si, als 2 minuts, Berta Vilamala hagués encertat amb el primer penal de la nit, però Sarah Van Wart va començar amb el seu particular recital d’aturades. Poc després, als 5 minuts, Canadà va ser capaç d’empatar ben aviat, amb la qual cosa el duel es va anar acostant cap al seu final amb molta tensió i nervis, ja que un gol per qualsevol de les dos partits hauria estat definitiu. Catalunya encara va patir un nou ensurt en forma de lesió de Marta González, que va haver de deixar el seu lloc a la tercera portera, Nayara Zárate.

A la pròrroga, més dramatisme encara, amb Catalunya fallant un altre penal a la primera part, en aquest cas Ainoa Montoya, que hauria pogut evitar la tanda final, però a la segona meitat va ser Canadà la que va desaprofitar un penal mitjançant Osorio.

El cas és el que ningú va desfer l’empat, amb la qual cosa el partit se’n va anar als penals, en una tanda en què Catalunya va fallar els seus dos primers llançaments (Montoya al pal i Iria Valero a fora), Canadà també va errar el seu primer tir, però no els dos següents, de manera que va neutralitzar l’únic que va poder transformar Catalunya gràcies a Berta Vilamala.

Després del partit, David Viñes lamentava haver quedar fora de la final malgrat “haver competit fantàsticament, però els condicionants físics ens han limitat molt”. Per tot plegar, es mostrava “orgullós del treball”, i recordava que quan van començar el Mundial “ningú donava un duro per nosaltres” i estem fent un Mundial de 10 en el que “hem estat a punt d'arribar a la final”, sense oblidar que encara els queda lluitar pel tercer i quart lloc, un duel en el que el seleccionador està convençut que tornaran a donar la cara.

Catalunya: Marta González, Eli Claus, Júlia Ferrer, Berta Vilamala (1), Ainoa Montoya –cinc inicial–, Iria Valero, Alma Cruz, Corina Durante, Anna Burgaya (1), Irene González, Cristina Naranjo i Nayara Zárate.

Canadà: Sarah Van Wart, Ashley Osorio, Keyla Moreno (1), Nicole Carvalho, Kalli Colwles –cinc inicial–, Kyra Dickinson, Selena Komar, Kassandra Castañeda, Emily Portcoss,  Abby Elliot, Emily Tirabassi (1) i Shantel Cifuentes.

Gols: 1-0 Berta Vilamala (m. 12); 1-1 Tirabassi (m. 17); 2-1 Anna Burgaya m. 19); 2-2 Moreno (m. 25).

Penals: Ainoa Montoya, al pal; Ashley Osorio, fora; Iria Valero, fora; Kalli Colwles, gol (0-1); Berta Vilamala, gol (1-1); Keyla Moreno, gol (1-2).

Àrbitres: Nicolás Martínez i Massimo Catali.