Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Notícies

CATALUNYA DEBUTA AL MUNDIAL FEMENÍ AMB UN EMPAT IN EXTREMIS DAVANT XILE (3-3)

25/10/2022

Un gol de falta d’Anna Burgaya al darrer minut atorga a la Selecció un punt molt lluitat i que pot ser molt important de cara a la classificació per a la segona fase.

L’equip de David Viñes juga aquesta nit (22.30 hora catalana) el segon partit davant Veneçuela, que en la seva estrena va golejar Bolívia (18-0).

La Selecció Catalana femenina va debutar al Mundial de Colòmbia amb un empat a tres in extremis. Un gol d’Anna Burgaya al darrer minut va donar a les catalanes un punt molt lluitat i que pot ser molt important a l’hora de classificar-se per a la segona fase.

L’estrena mundialista de Catalunya va tenir unes grans dosis d’emoció, ja que la recta final va ser del tot canviant, però al cap i a la fi l’equip de David Viñes se’n va anar amb el bon regust de boca que li va deixar l’empat final, que va arribar quan semblava que el partit se li escapava de les mans.

Un partit que va començar bé per a les catalanes, molt ben assentades sobre la pista i que es van avançar amb un gol d’Ainoa Montoya. Xile, un rival potent i molt seriós, va saber refer-se i va empatar abans del descans amb un xut de la portera xilena Danae Guerrero que va sorprendre en estar tapada la visió de la pilota per part de la portera catalana, Marta Páez.

A la represa, a més, les sud-americanes es van posar pel davant en una nova jugada desafortunada de les catalanes, amb un rebot que va quedar mort dins la seva àrea. El 2-1 en contra va fer que Catalunya avancés línies i es mostrés més agressiva, i va trobar la seva recompensa amb el 2-2 a falta de 4 minuts, obra d’Iria Valero. L’alegria va durar poc, però, perquè la Selecció va pagar la seva pressió alta acumulant 5 faltes, un fet que va donar a Xile la sisena falta i el consegüent doble penal que va convertir en el 2-3 gairebé immediatament. Tocava anar a la desesperada, i Catalunya va pressionar ben amunt fins que, a un minut del final, Anna Burganya va transformar una falta directa per l’escaire, un gol que suposava l’empat a tres final.

Ara Catalunya ja pensa en el partit d’aquesta nit (22.30 hora catalana) davant Veneçuela, que en el seu primer partit va golejar sense contemplacions Bolívia (18-0), amb la qual cosa es preveu que sigui un rival molt complicat.

Catalunya: Marta Páez, Alma Cruz, Anna Burgaya (1), Júlia Ferrer, Berta Vilamala ¬¬–cinc inicial–, Eli Claus, Iria Valero (1), Corina Durante, Irene González, Cristina Naranjo, Marta González i Ainoa Montoya (1).

Xile: Danae Guerrero (1), Brisa Alvarado (1), Sara Allendes (1), Javiera Garuzizo, Bárbara Quezada ¬–cinc inicial–, Daniela Gómez, Lorena Ojeda, Nicole Mariñelarena, Steffany Hueicha, Catalina Ramírez i Pamela Llancapani.

Àrbitres: Luzoary Caro i Olga Álvarez.