Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Notícies

L’OFICI D’ITÀLIA DEIXA CATALUNYA FORA DE LES QUATRE MILLORS SELECCIONS DEL MÓN

1/11/2019

La Selecció es queda a les portes de les semifinals en caure davant un rival que sap portar el partit al seu terreny

Els catalans s’avancen per dos cops, però Lattari, autor de 4 gols, deixa sense capacitat de reacció l’equip amfitrió

Catalunya jugarà ara pels llocs del 5è al 8è, començant demà dissabte (12.00 h) enfrontant-se amb Sud-àfrica

La Selecció Catalana ha quedat fora de la lluita pels llocs d’honor en caure aquesta tarda per 3-6 contra Itàlia, un rival que ha sabut dur el partit al seu terreny per imposar el seu ofici i el del seu capità, Lattari, veritable botxí dels catalans. Per a Catalunya, la derrota suposa quedar forma de les semifinals del Campionat del Món C13 de Futsal que se celebra a l’Olímpic de Reus i veure’s abocat a jugar pels llocs 5è a 8è, començant aquest dissabte (12.00 hores) contra Sud-àfrica. Itàlia, per la seva part, jugarà demà (16.00 hores) la semifinal contra Brasil, que avui s’ha desfet amb claredat de Sud-àfrica per 14-1.

L’altra semifinal del Mundial la disputaran demà, a partir de les 18.00 hores, la selecció de Paraguai, la gran favorita al títol, que ha superat Austràlia per 12-1, i Colòmbia, que ha eliminat Argentina, per 4-0.

Pel que fa al partit d’avui de Catalunya, el cert és que les coses no podien començar millor per al combinat que dirigeix Ammar Mohadr: encara no s’havia completat el primer minut quan Biel López ha connectat un bon xut que ha suposat l’1-0.

Tot es posava, doncs, de cara per a l’equip català. Però el gol, lluny d’aplanar el camí per a Catalunya, ha tingut l’efecte contrari. Itàlia, liderada pel seu capità, Cristian Lattari, s’ha anat fent amb el control, primer a base de destruir sense complexos els intents dels catalans –ha acumulat tres faltes molt ràpidament–, i posteriorment imposant el seu domini en atac. L’empat es veia venir, de manera que a gairebé ningú no li ha sorprès quan, al minut 12, Valenti ha marcat l’1-1.

Amb el gol italià, el partit tornava a començar. Ho feia, però, amb Catalunya deixant enrere els que havien estat els seus pitjors minuts en tot el Mundial, perquè a partir d’aquell moment, l’equip amfitrió, molt encongit fins aleshores davant l’empenta del seu rival, s’ha tret la son de les orelles i ha equilibrat la balança, de manera que fins al descans el duel ja ha estat de tu a tu, sense més gols però amb ocasions a les dos porteries.

La segona meitat ha viscut un començament idèntic al de la primera part: abans de completar-se el primer minut, Yassir Abbadi ha afusellat la porteria italiana i ha retornat l’avantatge a Catalunya. L’alegria, però, ha durat molt poc, perquè Itàlia ha replicat d’immediat, per partida doble i mitjançant el mateix jugador, Lattari, un veritable malson tot el partit: al minut 2, ha empatat en transformar una falta, i al 4 ha posat el 2-3 en una contra.

Catalunya es trobava en una situació nova, ja que per primer cop en tot el campionat anava pel darrere al marcador, i ho feia en un moment crític: contra el rellotge i en el primer partit en què ja no hi havia marge per a l’error, ja que la derrota suposava quedar fora de la lluita pel títol.

Les alarmes s’han disparat encara més quan Lattari –un altre cop Lattari!– ha anotat el 2-4, certificant així que Itàlia se sentia molt a gust en aquest nou escenari, tot el contrari que Catalunya, angoixada en veure’s contra les cordes. Quedaven, però, 13 minuts per al final, i s’havia d’intentar el miracle.

Un miracle, però, que no ha arribat a ser ni un miratge, perquè Itàlia ha ampliat tot seguit la seva renda amb el 2-5, marcat per Smorgon després d’una acció propiciada per l’inevitable Lattari. Aquest mateix jugador ha donat continuïtat al seu recital amb el seu quart gol particular i el 2-6 global a falta de 8 minuts pel final. Un cop definitiu i davant del qual a Catalunya només li ha quedat l’orgull de lluitar fins al darrer segon, anotar el 3-6 i, ja amb els italians celebrant el pas a les semifinals, agrair a l’afició de Reus el seu suport al llarg de tot el torneig.

Catalunya: Joel Grau, Hugo Virgil, Biel López (2), Darío González, Ismael Abbadi, Guillermo Segura, Iván Rodríguez, Yassir Abbadi (1), Aleix Asensio, Adrià Corbella, Jordi Marimon i Gerard Prat.

Itàlia: Galli, Del Boca, Smorgon (1), Colombo, Boscaro, Valenti (1), Palladini, Lattari (4), Maule, Moufakir, Carta i De Vico.

Àrbitres: Rafael Britez (Paraguai) i Alexandre Cáceres (Colòmbia).

Gols: 1-0 Biel López (m. 1); 1-1 Valenti (m. 12); 2-1 Yassir Abbadi (m. 21); 2-2 Lattari (m. 22); 2-3 Lattari (m. 24): 2-4 Lattari (m. 27); 2-5 Smorgon (m. 28); 2-6 Lattari (m. 32); 3-6 Biel López (m. 38).

Incidències: Partit dels quarts de final disputat al Pavelló Olímpic de Reus.

Teniu disponible la web del Mundial C13, amb el calendari, els horaris i tota la informació, en aquest ENLLAÇ.

PODEU VEURE MÉS FOTOS DEL PARTIT CATALUNYA-ITÀLIA EN AQUEST LINK.