Federació INSTITUCIONAL ÒRGANS DE GOVERN Clubs Competicions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Cercador Notícies Documents Sancions Temporada 2024-2025 Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Temporada 2018-2019 Galeria Contacte
Notícies

CATALUNYA IGUALA UN 0-3 DAVANT EL CACIQUES

17/02/2019

• Ernest Tabueña, Sergi  Saavedra i Roger Aubareda igualen un 0-3 advers i la selecció s’endú el partit en la simbòlica tanda de penals.

Catalunya ha empatat a tres gols en l’amistós disputat avui a Corbera de Llobregat davant un rival de pes, el Caciques del Quindío colombià, vigent campió de la Copa de las Américas, la màxima competició de clubs d’aquest continent. L’equip de Jordi Rexach ha estat capaç d’igualar el 0-3 amb el qual s’ha arribat al descans, i a més s’ha endut el premi del triomf simbòlic en la tanda de penals posterior.

El partit era el primer dels dos amistosos programats entre Catalunya i el Caciques, ja que dilluns a la nit es tornaran a enfrontar a Centelles (21.00 hores). Per als catalans, els encontres són de preparació per al Campionat del Món de Futbol Sala, mentre que per al Caciques són per posar-se a punt per a a la Copa Intercontinental, que disputarà els dies 21 i 26 de febrer davant el Dinamo de Moscú.

El duel ha tingut dos parts molt diferents, una per cada equip. La primera ha estat clarament dels colombians, que han sortit molt forts i han obert forat de seguit amb gols de Johans Nieto i Kevin Pineda als minuts 2 i 6. El Caciques, que forma la base de la selecció del seu país, que és una de les grans favorites del Mundial, no deixava espais al darrera i era constant al davant, sobretot aprofitant la potència de Johans al pivot. Així, i tot i la baixa per lesió d’un dels millors jugadors del món, Jhon Jairo Pinilla, el Caciques, entrenat per Luis Mario González, se n’ha anat al descans amb un 0-3 al seu favor que semblava deixar-ho tot sentenciat davant una Catalunya que tenia molts problemes per generar perill.

A la represa, però, tot ha canviat. Els catalans han sortit més centrats i poc a poc han començat a donar senyals de vida en atac, mentre que el Caciques anava perdent protagonisme. Tot i això, la remuntada semblava lluny, perquè els minuts passaven i el marcador no es movia. A 8 minuts del final, però, una bona combinació ha permet que Catalunya s’estrenés mitjançant Enrest Tabueña. L’1-3 ha fet que els locals comencessin a creure-s’ho més, i s’han llançat a una pressió constant, més encara quan, en el minut 37, Sergi Saavedra transformava un doble penal. Amb 3 minuts pel davant, l’ofensiva catalana ja estat total, i el premi ha arribat amb el gol de l’empat, anotat per Roger Aubareda en el minut 39. Encara hi ha hagut temps per una doble ocasió final de l’equip de Jordi Rexach, però la bola no ha volgut entrar. La cirereta final ha arribat a la tanda de penals, per decidir un guanyador simbòlic del partit, una tanda de penals en la que Catalunya ha estat més encertada.

Aquest dilluns a la nit, a partir de les 21.00 hores, en aquesta ocasió a Centelles, arribarà el segon assalt d’aquesta confrontació, com la primera amb entrada gratuïta i amb emissió en directe via streaming mitjançant en aquest ENLLAÇ.

L’entrenador català, Jordi Rexach, s’ha mostrat molt satisfet, sobretot per l’esforç de l’equip, que mai no s’ha rendit i que ha cobert la seva teòrica inferioritat tècnica a base de treball, un fet que li ha permès remuntar.

Catalunya: Jaume Bonada, Daniel Casanovas, José M. Lazamora, Albert Giménez, Ernest Tabueña (1), Gabriel Fargas, Sergio Saavedra (1), Sergi Climent, Óscar Blanco, Àlex Trilla, Ignacio Vega i Roger Aubareda (1).

Caciques del Quindío: Alejandro Devia, Kevin Pineda (1), Gustavo García, Sebastián Rentería, Johans Nieto (2), Diego Moreno, Omar Morales, Roger Cardona, David Lemus, Jhon Venté, Felipe Tangarife i Víctor Salinas.

Àrbitres: Samuel Serrano (Catalunya) i Giuseppe Brunacci (Itàlia).

Gols: 0-1 Johans Nieto (m. 2): 0-2 Kevin Pineda (m. 3): 0-3 Johans Nieto (m. 14); 1-3 Ernest Tabueña (m. 32); 2-3 Sergi Saavedra (m. 37); 3-3 Roger Aubareda (m. 39).

Incidències: un miler d’espectadors al Pavelló Municipal de Corbera de Llobregat.

En aquest ENLLAÇ podreu veure les millors imatges d'aquest partit.