Federació Catalana de Futbol Sala
09/01/2017 at 09:02
Head

DANI VIVES, PRESENT A L' ASSEMBLEA DEL COC

L’assemblea del Comitè Olímpic de Catalunya (COC) ha aprovat per unanimitat avui al Museu Colet de Barcelona l’impuls de la campanya “L’Esport pel Sí” amb vista al referèndum de l’1 d’octubre. El COC és el màxim exponent de l’anhel esportiu d’un estat propi i és l’entitat que ha de liderar i promoure la difusió dels beneficis de la independència pel món de l’esport. Només l’emancipació política de Catalunya garantirà el reconeixement internacional de totes les federacions esportives que integren el COC, així com la representativitat de tots els seus esportistes en els grans esdeveniments mundials, inclosos els Jocs Olímpics.
“El COC només pot tenir sentit si Catalunya és independent”, ha dit Gerard Esteva, president del Comitè Olímpic de Catalunya durant l’assemblea. “Tenim uns clars beneficis, molt identificats, en cas que Catalunya esdevingui un estat”, ha afegit. Esteva ha deixat clar que “volem transmetre tots aquests beneficis a través d’una campanya en positiu. Pocs sectors obtindran tants avantatges com el món de l’esport amb la independència de Catalunya”, ha reblat.
La campanya de l’”Esport pel Sí” és autònoma i es canalitzarà a través d’Internet, del web independent www.esportpelsi.cat i les xarxes socials relacionades. Tot i això, s’emmarca en l’estratègia general de la Campanya pel Sí que fa la societat civil a través de totes les entitats sobiranistes. El COC serà l’ens que promourà les iniciatives destinades a fer visibles els avantatges indiscutibles que donarà la independència a l’esport català, tals com l’augment dels beneficis anuals de federacions esportives en un 23,98%, la creació de 705 nous llocs de treball en el sector; o el creixement de la participació i de les possibilitats de medalla dels esportistes catalans en les pròximes edicions dels Jocs Olímpics.

Cessió d’espais pel referèndum
El COC també ha donat llum verd a l’elaboració d’un pla d’actuació per posar a disposició de la Generalitat de Catalunya centres, locals o establiments, en el cas que siguin necessaris, per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. D’aquesta manera, les federacions esportives i els clubs que així ho estimin passen a ser entitats actives de cooperació amb el Govern davant de qualsevol problema que pogués sorgir abans, durant o després de la cita electoral. “L’esport és el sector que té més vertebració i implementació al territori, i instem tots els clubs a cedir els seus locals en el cas que sigui necessari”, ha explicat Gerard Esteva.
L’assemblea del COC també ha servit per aprovar d’altres qüestions. En concret, el tancament de l’exercici econòmic 2016, el pressupost amb vista al 2017 i la modificació dels Estatuts, que s’han actualitzat i adaptat als requisits del Comitè Internacional Olímpic (CIO) i a les necessitats de preservació el futur esportiu de Catalunya.
El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, com a amfitrió de l’acte, ha dit “agraeixo el rol històric que assumeix l’esport català en aquest moment del país”.

0 Like · 0 Comments

Like
Calendar
June 2018
SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Follow all of the competition's information on your iPhone or Android phone
Contact organizer
Send message
Follow us
Sponsors
Asociación Mundial de Futsal - AMF
Look Asociación Mundial de Futsal - AMF
Seleccions Catalanes
Look Seleccions Catalanes

Your browser was unable to load all of our website's resources. This is probably due to a firewall, a proxy or one of your browser's addons or settings.

You can press Ctrl + F5 or Ctrl + Shift + R to force your browser to reload them. If this does not work, try using a different browser or contact your system administrator or ISP to solve this problem.